Nu startar Sällsynt mitt i livets fysiska samtalsträffar


Nu äntligen händer det! Dags för fysiska samtalsträffar för människor som befinner sig mitt i livet och lever med ett sällsynt hälsotillstånd. För första gången testar vi träffar vid alldeles vanliga möten, i lokaler där deltagarna kan se och höra varandra ordentligt. Och ta en fika tillsammans.
Det känns lite extra pirrigt. Hur ska de här träffarna bli? Om några veckor får vi veta.


Umeå, Linköping och Stockholm

I Umeå startar träffarna på onsdagar, i Linköping och Stockholm på tisdagar. Sex gånger i rad möts deltagarna för att prata kring ett av de teman som SMIL har tagit fram ihop med medlemmar. Träffarna avrundas med en sjunde träff, med den intressanta delen för reflektion och utvärdering. Det är då vi får veta vad deltagarna, och samtalsledarna, har tyckt, tänkt och känt på träffarna.  




Händer som möts i en cirkel.
Händer som sticker ut ur höstfärgade tröjärmar.

Foto av Hannah Busing via Unsplash
  

Studieförbundet Vuxenskolan har hittat samtalsledarna 

Med hjälp av sina nätverk har entusiastiska verksamhetsutvecklare på Vuxenskolan hittat tre samtalsledare som ska håller i träffarna. Alla tre är vana att samtala med människor i grupp och är nyfikna och väldigt taggade på sin viktiga roll. De har fått en introduktion om bakgrunden till träffarna och den studiehandledning som nu finns. Den ska också testas vid dessa träffar.

Tidigare har vi bara testat digitala träffar

På grund av covid-19 pandemin tvingades vi planera om och ordna samtalsträffar digitalt – något som vi fram till nu har provat flera gånger. De träffarna har fungerat över förväntan och även lärt oss att det är bra att kunna erbjuda den typen av samtalsträffar. 

Men nu blir det spännande – att se hur samtalsträffarna fungerar i verkliga livet. Hur kommer samtalen att förändras när gruppen möts i samma rum? Vi hoppas förstås att träffarna ska bli minst lika uppskattade som de digitala träffarna har varit, men det återstår att se. Tänk om de digitala träffarna var extra uppskattade för att många var mer isolerade under pandemitider också? Vi får se...

Anmäl ditt intresse för kommande träffar – de blir fler under nästa år! 

Vi vet inte hur många träffar vi kan ordna, eller var, men det styrs delvis av hur många intresserade det finns i olika delar av vårt avlånga land. Så ju fler som berättar för oss att de vill vara med – desto bättre kan vi planera.

Mejla mig dina kontaktuppgifter (gärna även telefonnummer) och bostadsort, så spar vi dem för kommande samtalsträffar 2023.  

Erica Lundström
 erica.lundstrom@sallsyntadiagnoser.se 
eller ring mig på 073 435 48 28  

 


 Tipsa gärna sällsynta kompisar
om denna blogg
och SMILs samtalsträffar!


 















  


Inga kommentarer: