Sällsynta dagen 2023 och SMIL


Projekt Sällsynt mitt i livet (SMIL) är en del av förbundets verksamhet. Nu har vi inlett projektets sista år, så det gäller att alla sällsynta får veta om att de uppskattade samtalsträffarna faktiskt finns. Ju fler som vet – desto fler kan efterfråga att träffar arrangeras där de bor. Det behövs deltagare så att nya träffar kan starta – anmäl ditt intresse. I samband med Sällsynta dagen är vi på Infoteket i Uppsala – kom gärna och prata med oss där! 


SMIL och Riksförbundet besöker Infoteket i Uppsala – onsdag den 1 mars

Vi har bjudits in att medverka när Infoteket i Uppsala, arrangerar en intressant föreläsning med Louise Vidlund som lever med den sällsynta diagnosen Osteogenesis imperfecta (OI). Louise har skrivit boken Porslinskvinnan och sprider budskapet att det trots diagnosen går att leva ett gott liv.
Föreläsningen startar kl 18.00 och slutar 20.00. OBS. Vill du komma behöver du anmäla dig!
Mer information hos Infoteket Uppsala

Riksförbundet Sällsynta diagnoser är på plats med informationsmaterial om både förbundet och om Sällsynt mitt i livet. Vi berättar gärna om vår verksamhet och projektets samtalsträffar. Från ca kl 16.00-20.00 hittar du oss där. Varmt välkommen att komma och prata med oss!
Från Uppsalaregionen kommer även Centrum för sällsynta diagnoser och RBU, så passa på!

Sällsynta dagen, och månaden, är i gång

I hela vårt avlånga land arrangeras och firas Sällsynta dagen 2023. Den Sällsynta dagen i år är på tisdag den 28 februari, men vi utökar tiden och lyfter det sällsynta under hela februari månad, och till och med in i mars. På Riksförbundet Sällsynta diagnosers hemsida, finns information om vad som planeras i just din region. 



Sällsynta dagens logotyp ihop med
former och färger för SMIL

Kort bakgrund till Sällsynta dagen

När Riksförbundet Sällsynta diagnoser tog initiativet att uppmärksamma en särskild dag för oss som lever med ett sällsynt hälsotillstånd, valdes den 29 februari. Året var 2008 när förbundet firade 10 år. I början uppmärksammades sista dagen i februari bara under skottår, men idag är det annorlunda. Intresset och kunskapen om sällsynta hälsotillstånd runt om i världen har ökat och nu firas Sällsynta dagen den sista dagen i februari, varje år – över hela världen! Vart fjärde år brukar det ibland bli lite ”extra” firande. 

I april startar vi samtalsträffar i Malmö, Göteborg och Stockholm!

- Vill du som är mitt i livet och lever med ett sällsynt hälsotillstånd vara med?
Kontakta oss redan nu, så återkommer vi med information till dig om när, var och hur. 

Bor du inte i någon av de tre städerna Malmö, Göteborg och Stockholm? 
Genom att du berättar att du är intresserad och var du bor, hjälper det oss att planera för var i landet vi kan starta fler träffar längre fram. 

Mejla mig – gärna så snart som möjligt!
Erica Lundström erica.lundstrom@sallsyntadiagnoser.se
eller ring mig på 073 435 48 28  



Inga kommentarer: