Undrar du om Sällsynt mitt i livets samtalsträffar är något för dig?


Har du läst eller hört talas om samtalsträffarna i Sällsynt mitt i livet, men inte anmält dig ännu? Känns det lite läskigt att träffa andra som lever med ett sällsynt hälsotillstånd, men som kanske inte är detsamma som du själv har? Vill du veta mer om samtalsträffarna innan du anmäler dig? – Hör av dig med dina frågor!


Diagnosöverskridande samtalsträffar ger något extra

Alla samtalsträffar under projektets dryga två år har visat att det faktiskt är ointressant vilket sällsynt hälsotillstånd du har. Det är det här med att vara ”sällsynt” som gör att deltagarna i gruppen upplever en så stor igenkänning. Det är vad gruppens deltagare har gemensamt som lyfts fram. Det är helt enkelt skönt att inte vara den som ”sticker ut”.  

Så även om deltagarnas sällsynta hälsotillstånd och symptom kan vara helt olika, är det så mycket annat som deltagarna delar. Exempelvis erfarenheter och upplevelser, och ofta krångliga vägar fram genom livet. Och inte minst många tankar och funderingar om livet. Tips och stöd delas naturligt, och deltagarna både förstår och peppar varandra. Den där känslan av att inte vara ensam är rätt skön, och delas av de allra flesta. Vill du testa?


Nio hundar sitter framför en knallrosa vägg

Här sitter nio hundar som troligen har mycket gemensamt.
Photo by HannahLim on Unsplash

Mer om samtalsträffarna

Samtalsträffarna genomförs som en studiecirkel, där deltagarna träffas sex gånger. Till varje träff lyfts ett specifikt tema. Grupperna är små med maximalt åtta deltagare. Träffarna leds av en samtalsledare. Det är gratis och vi bjuder på fika. Välkommen!


Det finns inga dumma frågor! 

Just nu har ordnar vi samtalsträffar i Malmö, Göteborg och Stockholm – här kan du läsa mer om dem. OBS. Vi behöver få din anmälan snarast.

Om du tycker det låter intressant, men tvekar att anmäla dig: - Hör av dig med dina frågor så berättar jag mer. Kom ihåg att det inte finns några dumma frågor. 😊


Inga kommentarer: