Anhöriga och närstående blir en viktig del i projektet


 

Ytterligare ett projektår till ända

 Även 2023 blev ett fint år för Sällsynt mitt i livet. Vi började året med att färdigställa den studiehandledning som är grunden till samtalsträffarna. Det har genomförts inte mindre än fem samtalsserier under året. Tre har varit fysiska träffar och två har varit digitala. Vi har fortsatt få väldigt fin feedback på hur deltagarna upplevt träffarna. Det står utom allt tvivel att materialet prickat rätt och att träffarna behövs och gör gott för dom som deltar.

Samarbetet med Studieförbundet Vuxenskolan har också fortsatt att fungera väldigt fint Vi känner nu att vi har en stadig bas med kompetenta och kloka samtalsledare som kan medverka till att träffarna lever vidare.

I skrivande stund är det snart dags för en väl förtjänt julvila. En möjlighet för många av oss att få njuta lite av ett lugnare tempo och förhoppningsvis lite gnistrande vinterväder.

  

Anhöriga – en viktig grupp

I januari laddar vi om för att börja utveckla det befintliga materialet för att också omfamna gruppen anhöriga. Ett naturligt och väldigt viktigt steg! Håll utkik såväl här som i våra sociala media så kommer det fortlöpande information om det.

 

Även i det här arbetet kommer vi samarbeta med Studieförbundet Vuxenskolan. En av projektets nuvarande samtalsledare, Ida Sundén, kommer finnas med i processen och se till att vi hamnar rätt även här. Hon är väl förtrogen med materialet och oss vid det här laget.

 

Tips till våra medlemsföreningar!

Än en gång uppmuntrar vi våra medlemsföreningar att, med stöd och hjälp från Riksförbundet Sällsynta diagnoser, starta samtalsträffar i Sällsynt mitt i livet! 

Kontakta Riksförbundet Sällsynta diagnosers kansli:
 
Mejla info@sallsyntadiagnoser.se eller ring 072 722 18 34
(telefontid kl. 13.00-16.00, måndag-fredag) 

 


En bild på dekorerade pepparkakor i en skål med julgransljus i bakgrunden.

Bild från Diliara Garifullina via Unsplash.

 

 

Vi önskar alla som följer oss här på bloggen

en Riktigt Skön Jul och Ett Gott Nytt År!

 

 

Riksförbundet Sällsynta diagnosers kansli är stängt från fredagen den 22 december 2023. Vi öppnar igen måndagen den 8 januari 2024.

Inga kommentarer: