Nu våras det för en ny omgång samtalsträffar i projekt SMIL


Våren är äntligen på gång, men hur långt den har kommit beror förstås på var du befinner dig i vårt avlånga land. Oavsett om det snöar eller knoppar så har det ändå blivit dags för nya samtalsträffar i projektet. Sällsynt mitt i livets andra testserie med samtalsträffar, på sex olika teman, startar på onsdag kväll den 6 april.  


Det är minst lika spännande som testomgången vi genomförde i höstas. Det ska bli intressant att se, och höra, om de justeringar vi har gjort sen sist, bidrar till att träffarna blivit ännu lite bättre. En grupp sällsynta medlemmar ”mitt i livet” deltar, och serien avslutas med en träff för bara reflektion och utvärdering.

Följande sex teman ingår 

Teman som fått en aning korrigerade titlar, men där ämnena är samma som sist: 

  1. Att känna sig annorlunda (+ introduktion till serien)
  2. Vad är självkänsla och självförtroende?
  3. Livet som ständig expert 
  4. Relationer till föräldrar 
  5. Det är okej att vara ledsen
  6. Tankar om min morgondag
  7. Avslutande träff för reflektion och utvärdering



Vita vårknoppar på kvist 
Foto: Privat

Vi har stöd och hjälp från Studieförbundet Vuxenskolan

Precis som i höstas är Studieförbundet Vuxenskolan med och leder träffarna och samtalen. De har en lång erfarenhet från att arrangera samtalsträffar i studiecirkelform. Skillnaden nu, mot testomgången i höstas, är att de genomför träffarna utan att någon från projektgruppen deltar. Vi tycker det är viktigt att handledningen fungerar utan att vi är med, då blir träffarna än mer “på riktigt”. Efter genomförd testomgång kommer vi dock ha en utvärdering tillsammans.

Ny handledning för "gammal" samtalsledare

Till denna omgång finns en ny handledning för den som leder träffarna och samtalen. Den vill vi testa för att se hur den kan stödja och underlätta samtalen, också med tanke på framtida samtalsledare.
Nu i vår har vi glädjen att åter få hjälp av samma proffsiga samtalsledare som i höstas. Hon heter Kela Dahlén och har en lång erfarenhet av att leda samtal i grupp hos Vuxenskolan. Hon var även en mycket uppskattad samtalsledare i höstas. 

Träffarna genomförs digitalt även denna gång

Ännu en gång bidrog coronapandemin till att det blev allt för osäkert att testa med fysiska träffar under våren. En fördel med digitala träffar är ändå att deltagare som inte skulle kunnat delta fysiskt, får möjlighet att vara med. Deltagarna slipper resor, kan bo varsomhelst i landet och Zoom har fungerat bra för de flesta.  

Kanske ser det annorlunda ut till hösten, och då kan det i bästa fall bli premiär för fysiska samtalsträffar. Låt oss hoppas på det!


Nu har vi tillräckligt många testare,
men skulle du vilja vara med och testa träffar till hösten? 

 - Anmäl ditt intresse till Erica Lundström, projektkoordinator,
så hör jag av mig!




Inga kommentarer: