Möte med planer för fysiska samtalsträffar


Att mötas på riktigt är verkligen bra! Det händer något i ett rum när vi är fysiskt närvarande. Vi ser och hör varandra på ett tydligare vis. Våra hjärnor verkar hålla sig piggare och hjärtat slår lättare. 

I två dagar har projekt Sällsynt mitt i livet haft ett fysiskt arbetsmöte med mycket engagerade personer. Tillsammans har vi pratat och börjat planera för nya samtalsträffar. Fysiska träffar i både Umeå och Linköping, till hösten. 


What a feeling – Vilken känsla!

I början av veckan hade projektet ett fysiskt arbetsmöte med deltagarna i både referensgruppen och expertnätverket samlade. Vi pratade bland annat om hur vi ska hitta nya sällsynta medlemmar som vill delta i kommande testträffar och tittade på texter och en handledning för samtalsledare.

Det var förstås oerhört roligt att mötas på riktigt. Att arbeta ihop, äta tillsammans, kunna småprata och lära känna varandra lite till. Många skratt, kloka tankar och idéer flög genom rummet och kan summeras med orden: Energiboost, positivitet och rejält snurr!



En rosa kosmisk boll som strålar ut energi runt omkring sig
Photo by Hal Gatewood on Unsplash 


Nu planerar vi för fysiska samtalsträffar i Umeå och Linköping

Vi är redo att testa om formatet för samtalsträffarna fungerar lika bra vid fysiska träffar, som de har gjort via Zoom. Planen är att genomföra tester i Umeå och Linköping. Vi sällsynta bor i hela vårt avlånga land, och där finns även Studieförbundet Vuxenskolan. Tillsammans med Vuxenskolan och våra engagerade medlemmar i dessa två städer vill vi testa fler samtalsträffar till hösten. Vi gissar på start i oktober månad.

Skisserna är än så länge grova, och vi behöver planera mer för att kunna berätta mer. Här på bloggen kommer vi att lägga upp mer information så snart fler detaljer är klara. 


Är du sällsynt mitt i livet och bor i Umeå eller Linköping?

Om du redan nu är nyfiken, och känner att du skulle vilja träffa andra sällsynta för att prata och det som är viktigt i livet: Hör av dig på en gång! Då sparar vi dina kontaktuppgifter och hör av oss efter sommaren med mer information. Kanske har du någon sällsynt kompis i Umeå eller Linköping som skulle vara intresserad? Tipsa gärna om SMIL!  

Skriv ett mejl till mig eller ring när det passar dig!
Erica Lundström, projektkoordinator:
Mejl: erica.lundstrom@sallsyntadiagnoser.se
Telefon: 073 435 48 28


Inga kommentarer: