Ett påskägg från oss


Skärtorsdag, långfredag och… Ja påskhelgen brer ut sig som en vacker, lite sliten trasmatta framför oss. Skärtorsdagen är det första tassande steget mot en lång och förhoppningsvis vilsam helg för oss alla. Våren är i antågande, de små snödropparna poppar obönhörligt upp ur jorden. Sakta och tålmodigt skjuter de upp ur jorden och bär med sig ett löfte om att våren kommer i år igen. Den kommer i år igen, precis som vanligt, trots att ingenting är som vanligt det här året heller.

En del av oss kommer kunna vara lediga hela helgen, andra jobbar inom vård och omsorg och behöver ställa in planerade semesterdagar till förmån för de som behöver dem mest. Storhelger, som påsken, kan också bre ut sig som ett hotfullt tomrum. Ett tomrum när människor som redan är lite utanför det vanliga vardagliga och ensamma blir ännu mer ensamma. En storhelg bryter av den vanliga vardagliga lunken som är välgörande och trygg för många.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något – ett lite slitet uttryck man ofta hör. Men ett SMS, ett telefonsamtal, ett hej till en främling på promenaden kan vara det som gör att solen skiner lite klarare och att man vågar ta ett litet tassande steg ut på den slitna trasmattan och känna lite tillförsikt inför helgen.

Vi börjar här med en varm önskan om en Glad Påsk till just dig!

En bild som visar ägg målade med ansikten och olika färger liggande i torrt hö.
BIld av anncapictures från Pixabay.

Inga kommentarer: