Det här gör vi just nu i projektet


Nu har Arvsfondsprojektet Sällsynt mitt i livet varit igång i fyra månader. Det har varit fyra roliga, intensiva och härliga månader. Den metod vi arbetar med, under pågående pandemi, är i första hand samtal med medlemmar per telefon. Medlemmar som deltar på test-träffar får även vara med och utvärdera såklart. Det är de medlemmar som gör detta grundarbete som vi kallar konceptgruppen.
Naturligtvis blir det annorlunda att intervjua personer per telefon, mot att mötas i verkliga livet, vid en träff, men det är ändå väldigt givande och dessutom trevligt, samt tidseffektivt.

Test-träffarna rullar på

Nyligen har vi genomfört den första test-träffen på temat ”Relationer med föräldrar”. Vi använde oss av Zoom och det fungerade bra, i det stora hela. Det var ett taggat gäng med engagerade testpiloter som samlades i tre timmar för att närma sig ämnet från olika vinklar. Redan denna första träff gav oss viktig och bra respons, saker att tänka på och att arbeta vidare med. Några röster om träffen:

”Ärligheten i samtalen har varit kärnan till det givande resultatet”

”Tror inte jag förstod förrän nu när jag sitter här, hur viktigt det (här) är för oss som har diagnoser”

”Detta projekt är så viktigt, att vi kan öppna upp och kunna prata om detta”

Bilden visar en flock med elefanter som går på led.
Bilden visar en hjord med elefanter som går på led.
Elefanter knyter starka band till sina familjemedlemmar.
Foto av: Larry Li via Unsplach.


Nästa test-träff redan på torsdag

På torsdag 6 maj, kör vi nästa test-träff och då är temat ”Att vara annorlunda”. Vi ser fram emot ännu en spännande och lärorik sammankomst, med en grupp nya testpiloter! Vi utvärderar givetvis träffarna och drar nytta av det vi lär oss och vad deltagarna förmedlar. På det viset ska vi se till att formatet och innehållet blir bättre och bättre.

Fler teman för kommande träffar

Samtidigt med utvärderingarna efter test-träffarna funderar vi på vilka nya teman för kommande träffar vi ska välja. Det finns mängder av intressanta ämnen som framkommit i samtalen med medlemmarna så det tål att funderas på. Vi kommer även att genomföra ytterligare test-träffar, och får se när vi slutar kalla dem ”test”-träffar.

Vill du hjälpa till med projektet?

Är du sugen på att delta i en test-träff? Har du frågor om projektet? Vill du dela med dig av tankar och erfarenheter? Tveka inte att höra av dig till projektets koordinator Erica: erica.lundstrom@sallsyntadiagnoser.se


Kika gärna in här på bloggen då och då och håll dig uppdaterad om vad som händer!

Inga kommentarer: