Sällsynt mitt i livet gratulerar Maria Westerlund


En riktigt god vän till Sällsynt mitt i livet, Maria Westerlund, valdes till ny ordförande i Riksförbundet Sällsynta diagnoser förra helgen. Vi säger förstås stort grattis till dig Maria! Du kommer att göra ett toppenjobb och som en bonus vet vi att du kommer prata extra varmt om samtalsträffarna i SMIL. 


Maria Westerlund har själv varit med på samtalsträffar i SMIL

Under hösten 2023 deltog Maria i den grupp som träffades i Umeå. Maria och de andra i gruppen var mycket nöjda och tyckte att samtalen gett dem mycket. Några av deltagarna har efteråt genomgått en kort samtalsledarintroduktion för att i framtiden själv kanske kunna leda nya grupper i samtal. 

Vi får se om intresserade personer som lever med sällsynta hälsotillstånd hör av sig och berättar att de är intresserade, då kan vi säkert ordna fler träffar i Umeå. Eller på andra platser i landet förstås.

Maria Westerlund är med i projekt Sällsynt mitt i livet referensgrupp och har presenterat sig här tidigare. Och dessutom har hon startat liknande träffar i Svenska kyrkans regi.

- Grattis Maria, till det viktiga förtroendeuppdraget att leda
Riksförbundet Sällsynta diagnoser och
stort lycka till med det, säger SMIL!


Vi firar med ballonger, både Maria,
nationell plan för sällsynta hälsotillstånd och valborg!

Photo by Thomas Peham on Unsplash


En milstolpe i den sällsynta världen: Nationell strategi för sällsynta hälsotillstånd

En annan stor nyhet är förstås att regeringen äntligen avgett löftet att starta arbetet med att ta fram en nationell strategi för området sällsynta hälsotillstånd. Den nyheten vill du inte missa, därför länkar vi här till nyheten på vår hemsida. Nu gäller det att vi bidrar till att resultatet blir så bra som möjligt.

Aktuellt om SMIL-träffar

Just nu är tre olika grupper igång med samtalsglada sällsynta personer. En grupp i Stockholm, en i Göteborg och en i Malmö. Träffarna har nyligen startat upp så nu hoppas vi att alla tre blir så bra som möjligt. Längre fram kan vi säkert berätta lite mer om hur de fungerade och vad några deltagare tyckt.

PS. Ooom du vill hoppa med i Göteborg så finns fortfarande chansen, då det ännu finns några platser kvar! Hör av dig direkt till mig – se kontaktuppgifter till mig nedan!


Sist men inte minst 
– Hoppas du får en skön Valborg
och fin första maj!




Inga kommentarer: