Å nu blir det reklam för SMIL


Det är inte helt lätt att verkligen nå ut till alla vuxna som själva lever med ett sällsynt hälsotillstånd, för att berätta om samtalsträffarna i Sällsynt mitt i livet. Många av Riksförbundet Sällsynta diagnosers medlemsföreningar hjälper förstås till, via annonser, artiklar, nyhetsbrev och inte minst via sociala medier. Det är verkligen toppen, och det tackar vi för! Men vi behöver fortsätta berätta och nå ännu fler. Om vi har tillräckligt många intresserade för en grupp, så kan vi ordna träffar på flera platser i landet.  


Var fick du veta om Sällsynt mitt i livet?

När vårens samtalsträffar i Sällsynt mitt i livet startade ställde vi frågan till de som anmält sig var/hur de fått kännedom om träffarna. Svaren varierade, men såg i stora drag ut så här:

  • De flesta har fått veta om att träffarna finns från sin diagnosförening (via ex annons i medlemstidning, webb eller facebookgrupp).
  • Därefter kommer de som har sett informationen om Sällsynt mitt i livet på sociala medier (i första hand via Facebook)
  • Några har fått vetskap om träffarna via personliga möten på Sällsynta dagen, eller  föreningsträffar, medan någon hade blivit tipsad av sin partner. 

För oss är detta jättebra information, så vi vet var vi ska försöka nå ut än mer, särskilt efter sommaren. 


För att nå ut till fler, kan Sällsynt mitt i livet idag erbjuda detta: 

SMIL-broschyr – i A5, 8 sidor. Kortfattad beskrivning av samtalsträffarna och varför de tagits fram. De sex olika teman som ingår beskrivs. Finns även en QR-kod till information på vår hemsida.

SMIL-affisch – i A3. Hittills har vi spridit affischen främst till en del vuxenrehabiliteringar runt om i Sverige. Vi hoppas att affischen sätts upp i väntrum/entréer dit många med sällsynta diagnoser kommer.

SMIL-annons som kan användas på webbplatser, i nyhetsbrev eller medlemstidningar. Kontakta oss om du vill använda den.

Korta videos om SMIL eller text med bild delar vi regelbundet i sociala medier och blir glada för varje delning av dessa som görs. Antingen av medlemsföreningar eller av dig som privatperson. 😊

Här finns en  länk till en video med Karin Olsson, tidigare deltagare på SMILs samtalsträffar. Karin är sedan länge engagerad i den sällsynta världen och berättar här vad hon tänker och tycker om SMIL. Sprid gärna! 

I Almedalen, och vid olika större sammankomster, har vi en roll-upp för SMIL.



Nya SMIL-broschyren ser ut så här!


Vill du/din medlemsförening hjälpa oss att berätta om Sällsynt mitt i livet?

Träffarna har ju gjorts utifrån önskemål från våra medlemmar, nu gäller det att medlemmarna hittar till dem. Kontakta oss så hittar vi ett sätt att nå ut till fler, på det sätt som passar dig/er.
Vi kan också vara med på (digitala) medlemsträffar och prata om SMIL en stund. Tyvärr har vi inte resurser att åka runt i landet på sommarläger och liknande, men vi får hitta de möjligheter som finns. 

Anmäl ditt intresse att själv delta på SMILs samtalsträffar 

Vi tar löpande emot intresseanmälningar till Sällsynt mitt i livets samtalsträffar. Om du är nyfiken och vill veta mer, eller anmäla ditt intresse för kommande träffar – skriv ett mejl redan nu. Eller ring till mig, Erica Lundström.
Mejl: erica.lundstrom@sallsyntadiagnoser.se
Mobil: 073 435 48 28


Inga kommentarer: